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SERGIO RAMA

SERGIO RAMA

La Cocina de La Laboral (Xixón)

imagen decorativa

Afondar nos oríxenes de la nuesa cultura gastronómica y topar el sabor de la reminiscencia. Buscar les tradiciones de los nuesos ancestros y retomales dende los medios de vanguardia. Ufiertar lo meyor de les nueses tierres y mares, y saborguialo na so óptima calidá. Ésta ye la filosofía. Este ye Sergio Rama.


Formar na Escuela Superior de Restauración y Hostelería de Barcelona. De la so etapa en Barcelona destaca la so participación na Copa del Mundu de Pastetería Barcelona '98 y l'esperiencia llograda nes cocines de los hoteles Fira Patace, Diplomatic y Ritz de la capital catalana; y el so llabor como Xefe de Cocina nel restorán Turó Gross.

 
Cola so vuelta a la mariña cantábrica, llega'l redescubrimientu y profundización nes artes d'otra cocina, la suya: l'asturiana. Esta incesante evolución va rematar nel establecimientu en 1999, nel so Uviéu natal, del Restorán La Puerta Nueva, máxima espresión de la esencia de Sergio Rama, y 'centru d'operaciones' de tola so posterior actividá.


El llabor desenvueltu dende entós constituyó-y como xuno de los referentes de la cocina del norte d'España, alzándo-y Campeón d'Asturies de Cocina ente los años 2004-06, y representante del Principáu nel Campeonatu Nacional de Cocina pa la final del Boccusse d'Ór 2005. Col enfotu de dilatar la capacidá de serviciu pa llevar tou et bon faer de La Puerta Nueva allá onde fuera riquíu, constituyó Canela en Rama, firma de catering que Sergio robla col so propiu apellíu, y Savia Gastronomía, comprometida cola alimentación infantil y xuvenil; ufiertando, frente a la comida industrializada y pre-fabricada, la cocina y l'educación gastronómica fresca, natural, saludable, equilibrada y deliciosa con qu'él mesmu creció.

 
Nel añu 2013, empieza a da-y forma a un nuevu proyectu na cafetería de Laboral Ciudad de la Cultura en Xixón, onde afigura'l so conceutu d'alimentación saludable con gran aportación de productos ecolóxicos y sostenibles. Nes sos actividaes actuales tamién podemos atopar una interesante colección de video-recetes pa Canal Cocina y Ternera Asturiana, pa la que ye, dende va años, embaxador con presencia nes feries nacionales más importantes como Alimentaria, Salón de Gourmets ó Fitur, onde representó al Principáu d'Asturies en 6 ocasiones.

 

Más info

www.canelaenrama.com

www.lapuertanueva.com

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