RAFAEL CENTENO + INÉS ABRIL

RAFAEL CENTENO + INÉS ABRIL

Restorán Maruja Limón (Vigo)

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Rafael Centeno

Estudió Rellaciones Llaborales en Lugo. Años depués llogró ser el primer llucense que consiguió ser reconocíu con una estrella pola Guía Michelin. A finales de los años 90 entá nun dexara d'atender la cocina como un cuartu más del so pisu con una función concreta: borrar la sensación de fame nel so estómagu. Inauguró un llocal denomináu Maruja pa honrar a so madre política col apellíu de Limón, emprestáu por una copla de la Piquer. Ellí,  apasionóse cola cocina y entamó a prauticar. Depués d'años deprendiendo, consiguió entrar na élite de la cocina gallega, como integrante del Grupu Nove. Maruja Limón aprovecha la so situación privilexada nel centru de Vigo pa escribir una carta na que'l pescáu tien muncha importancia. Rafael Centeno pon les bases de la so ufierta nesi y nótros elementos tradicionales a los qu'asegura que traten con poco más que “respetu al puntu de cocción y pequeños güelpes de guarnición”.

Inés Abril

En 2002 dexa la carrera y matricúlase nel Ciclu Superior de Restauración. Les sos primeres práutiques fueron nel Parador de Bayona; ellí recibe la llamada de  la so antigua escuela pa comunica-y que la presenten a les beques Erotoques pol su brillante espediente ya Inés ye seleicionada pa entrar nel Portal de Etxaurren (La Rioxa). Francis Paniego ufiérta-y un puestu de trabayu n'El portal de Extaurren o n’otru proyeutu, el Marqués de Riscal. Por motivos personales, Inés tornó pa Vigo, onde pa completar la so formación, entama a trabayar na Pastelería Montserrat. Tres trabayar en dellos sitios, en 2006 entra a trabayar en Maruja Limón (una estrella Michelin) onde, depués de 8 años trabayando con Rafael Centeno,  asóciense pa llevar xuntos el nuevu emplazamientu del restorán. Ganadora del únicu concursu al que se presentó, ye Campeona gallega de Cocineros en 2008. Participó en Top Chef na segunda temporada.

 

Más info

 

www.marujalimon.es

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