MIGUEL ÁLVAREZ

MIGUEL ÁLVAREZ

Restaurante De Labra (Uviéu)

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Ensin dulda, d'esti chef puede dicise que se fixo a sí mesmu. Con una sólida formación, como se suel dicir, “dende embaxo”, Miguel empieza la so andadura na hostelería nel restorán familiar, De Llabra.

 

Una vegada termina los sos estudios de Bachilleratu, treslladar a Londres para trabayar nel restorán La Viña, en Paddington Street, y de ende vase a Barcelona col fin de siguir formándose. Para ello, cursa'l grau cimeru en Restauración y tamién el d'Enoloxía y Cata de la Escuela Superior d'Hostelería de Barcelona, estudios que compaxinó con trabayos en diversos restoranes tantu en cocina como en sala. Ya inclusive l'últimu añu fixo un stage en Hotel Olivia Plaza col fin d'adquirir conocencies en Hotelería, revenue managment, dirección, etc…

 

En 2011, la so carrera dirixir a EE.UU., concretamente Nueva Orleans, para trabayar en Bourbon Orleans Hotel (estancia que s'enllargó más de lo previsto al ser xubíu). Termináu esti periodu, Miguel instalar en Dubai, onde collabora como xefe de cocina nel reputáu restorán Seville´s, de Mariano Andrés (hermanu del archiconocido chef José Andrés).

 

Tres el desgraciáu fallecimientu del so tíu, encargáu del negociu familiar, el mozu Miguel vuelve a Asturies y ponse al mandu de De Llabra. Equí, esti chef, qu'en concencia puede presumir de tener una más que completa formación en tolos campos de la restauración, nun se llinda a dirixir l'establecimientu, yá que ye'l responsable de diseñar la carta y los platos sí, pero tamién de decidir la carta de vinos, controlar los costos de cocina, llevar a cabu la xestión contable y amás, diseñar les campañes de marketing, ente otres funciones.

 

Más info

www.delabra.es

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