• INICIO
  • //
  • EL FESTIVAL
  • //
  • PONENTES 2017
  • //
  • MATEO SIERRA
MATEO SIERRA

MATEO SIERRA

¡Sin Gluten!

imagen decorativa

NACIÓ EL 21 DE JULIO DE 1993 n'Huesca, onde anguaño mora. Crióse prácticamente nel campu, conectáu colos productos desque se semen hasta que se ponen na mesa y eso sirviólu para apreciar la calidá en tolo que cocina y come. El so oxetivu, desque aprendió a falar, foi la cocina, el so amor platónico; y siguir siendo, anque agora deriva por ensame de cañes como la panadería y la pastelería, y siempres venceyaes al mundu ensin gluten yá que dende los 18 años foi diagnosticáu como celíacu. Esto nun quier dicir que Mateo comiera peor o menos ricu, como se suel pensar. Ello ye que la so obsesión polos bonos productos, saludables y aptos al so nivel d'esixencia, fíxo-y arriquecer les sos conocencies y consiguir resultancies que podríen valorase como "perfectamente consumibles por persones non celíaques". El so llibru ¡Sin gluten ¡Deliciosas recetas para celíacos! fala por sí solu y les recetes son voceres de los sos entamos y les sos meyores nesta cocina llibre. Desque Mateo Sierra quedó finalista en 2014 nel concursu de televisión Masterchef, decidió formase en tolos aspeutos posibles de la cocina profesional empezando con Ramón Freixá en Madrid. Siguió la so formación en Le Cordon Bleu Madrid, lo que dio pie dempués de graduase y entrar en cocines de grandes chefs de l'alta gastronomía española como Toño Pérez (2015) o Dani García (2016). Percorrió gran parte de la xeografía nacional impartiendo cursos y clases, formando parte de xuraos en concursos gastronómicos (Concursu de Tapes del Festival del vinu Somontano). Tamién collaboró con distintes compañíes, ONG y federaciones: El Corte Inglés y La Federación de Celíacos d'España, ONG Zerca y Lejos o Gerblé, ente otros. Anguaño, ta somorguiáu en dellos proyectos rellacionaos cola cocina ensin gluten y la formación pa hosteleros que quieran adoptar estos nuevos métodos que faciliten la llegada d'un públicu qu'acaldía aumenta la so arribación.

 

Más info

 

www.mateosierra.es

© GSC

intervenciones

DOMINGO DíA 03

15:00Show Cooking al cargu de Mateo Sierra

¡Ensin gluten!

ESCENARIO MAHOU

17:00Firma de llibros con Mateo Sierra

¡Sin Gluten!

GASTROLIBRERíA

Entama

patrocinadores

collaboradores institucionales

provisores oficiales

collaboradores

mg.lab 2017