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LUIS VEIRA

LUIS VEIRA

Restorán Árbore Da Veira (A Coruña)

imagen decorativa

EL TALENTU DE LUIS VEIRA (A Coruña, 1978) medró ente fogones con estrella Michelin, pero la so pasión pola cocina forxáronla a medies los guisos de la tía güela, la madrina, y les caldeiraes de so güelu. Como nació sabiendo que quería ser cocineru, a los 13 años yá taba deprendiendo na escuela d'Hostelería de Santiago de Compostela. Veira estrenó la so esperiencia llaboral nos cinco branos de la so época d'estudios, con práutiques en dellos restoranes. Trabayó n'hoteles, marisqueríes y restoranes tradicionales en Galicia y siguió col so aprendizaxe en cocines d'España y Francia pa depués tornar a A Coruña onde tuvo la so primer esperiencia al frente d'una cocina, el Don Bosco, nel que yá servía menús de degustación, pero la so inquietú púnxolu de nuevo na carretera. Deprendió xunto a Pepe Rodríguez Rey, nel restorán El Bohío, la tresformación del productu básicu y trabaya nes cocines de Martín Berasategui, Joan Roca o Pepe Solla, ente otros hasta que, en 2005, decidió volver a A Coruña pa poner en marcha un nuevu proyeutu de referencia. A lo llargo de siete años, sentó les bases de la so cocina y les sos recetes y consiguió una estrella Michelin -2010-. La so pasión pola anovación y la esperimentación vive agora nel so último proyeutu, Árbore da Veira, qu'abrió n'ochobre de 2012, y onde, nun añu, consiguió  la so primer Estrella Michelin.

 

- Chef, Árbore da Veira, A Coruña (2012-13).

- Chef, Restorán Alborada, A Coruña (2006-2012).

- Cocineru, El Celler de Can Roca, Girona (2005-2006).

- Xefe de partida, Tragabuches, Málaga (2004).

- Cocineru, El Bohío, Toledo (2003).

- Cocineru, El Corral del Indiano, Asturias (2001-2002).

- Cocineru, Casa Solla, Pontevedra (2000).

- Cocineru, Casa Pardo, A Coruña (1996-00).

- Técnicu Superior en Hostelería (1996).

 

Más info

 

www.arboredaveira.com

© GSC

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DOMINGO DíA 03

12:30Show Cooking al cargu de Luis Veira

Cocina Mahou

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