DIO LOS SOS PRIMEROS PASOS na cocina a los 15 años nel restorán familiar xunto a so madre y güela. Tres dellos años, pasó a formar parte del grupu de cocina del Restorán Tizón (Uviéu). Dos meses depués, montó’l so propiu negociu xunto a so madre. A lo llargo de los años, foi formándose en cursos con grandes cocineros y deprendiendo les distintes téuniques de cocina. Exerció d’asesor gastronómicu nel grupu Coasa pa productos de quinta gama y foi ellí onde entamó nel mundu del quesu, afición que caltien anguaño. Tamién participó en xornaes gastronómiques, representado la cocina asturiana, en diferentes ciudaes españoles y nel estranxeru. Un exemplu ye Puertu Ricu onde, amás, trabayó como xefe de cocina un tiempu. En 2016 abrió’l so negociu actual: La Gran Vetusta. La so cocina básase no tradicional con cortes modernos. Destaca pola so inquietú pol usu de productos de proximidá, colo que la so carta ta basada en 80% de productos asturianos.
- Premiu al “Mejor pincho popular de Oviedo” (2012)
- Tercer premiu al “Mejor cachopo de Asturias” (2016)
- Entra a formar parte de la Cofradía Del Desarme (2016).
- 2017 Finalista del “Campeonato de cachopos de Asturias” (2017).
- Tercer “Bocado de cofrade” (2017).
- Platu d’Oru d’Hostelería Española donáu por Radio Turismo (2017).
- Masterclass en Candás: "Cocina en lata y horticultura" (2017).
Más info