FRANK PÉREZ

FRANK PÉREZ

Salazogue Bistronomie (Uviéu)

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Salazogue Bistronomie abre les sos puertes na ciudá d'Uviéu nel añu 2014 de la mano de Paloma Alonso y Frank Pérez, dambos viaxeros gastrónomos curiosos, como resultáu de les esperiencies culinaries adquiríes en distintos países; plantegen una propuesta gastronómica na so Bistró que “ximielga” los cielos la boca de los sos comensales con interpretaciones ventureres y risonderes ensin perder de vista la cocina tradicional y de mercáu. Ellos mesmos definir como una cocina de sabores complexos”.

 

A esta filosofía, súmase un magníficu y nuevu Equipu de Sala formáu por trés persones, faciendo posible que'l conxuntu d'elementos creativos, qu'acompañen a la so propuesta traducir n'una orixinal esperiencia. Un pequenu local eclécticu nel Cascu Antiguu, d'apenes dolce meses, al que para poder tastiar los sos taragaños tien de acutar con antelación; son los ingredientes que faen qu'esti Bistró convirtiérase n'una realidá suañada en tantes ocasiones polos sos propietarios.

 

Frank Pérez, Xefe de Cocina de Salazogue, al mandu de la mesma dende va cuatro años; ye cocineru vocacional, anque gran parte de la so carrera profesional desenvolver nel ámbitu de la creatividá. Esta faceta ayúdalu acaldía a enfocar la llínea de negociu del restorán, dende un puntu de vista más global, por que la esperiencia del comensal sía la más óptima. “Un restorán non solo ye cocina”…

 

Formóse nel Basque Culinary Center de San Sebastián en Técniques Culinaries de Vanguardia; y darréu nel Celler de Can Roca, (Girona) de la mano de Joan Roca y Salvador Brugués, en Cocina al vaciu y Baxa Temperatura.

 

Acompáña-y nesti showcooking Juan Sánchez, que forma parte del equipu de cocina de Salazogue dende 2016.

 

Más info

www.salazogue.es

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