DIEGO LÓPEZ FORMOSE na Escuela d'Hostelería de Foz (Llugo) como Técnicu de Servicios de Restorán y Chigre. Darréu, empezó a trabayar como Xefe de Sala na Cafetería Xoyma, hasta qu'en 2009 incorporose a Cafento como asesor barista. Ye, amás, xuez coordinador, técnicu y sensorial de Campeonatos de Baristas, reconocíu pol Fórum Cultural del Café y la Speciality Coffee Association of Europe (SCAE).
Amás de la so esperiencia llaboral, na so trayectoria, quepe destacar el so firme apuesta pola mesma formación continua, realizando cursos de latte art homologados pola SCAE, que lu reconocen como aptu para impartir formación; cursos de barista, tamién de la SCAE, de nivel 1 y 2; cursu de somelier de nivel avanzáu, cursos de coctelería y cursos de cata de café niveles 1 y 2, ta homologado como Formador Oficial pol Forum Cultural del Café.
Estos años de formación y desempeñu profesional converten a Diego López nun espertu tantu en café, como en toles posibilidaes qu'ufierta una de les bébores más populares del mundu yá sía sola, o combinada colos múltiples productos colos que tien un maridaje perfectu.
Dempués de ser participante en dellos campeonatos, agora combina'l so llabor d'asesor barista en Cafento cola formación de nuevos profesionales y la preparación d'otros baristas para la so participación nos certames rexonal y nacional.
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