BRUNO LOMBÁN (Xixón, 16 d'ochobre de 1974) ye, ensin dulda dala, un incansable buscador de suaños. Bullindiegu, dinámicu y neciu, esti estudiante de xeoloxía aportó al mundu de la gastronomía cuasi por casualidá. Na so etapa universitaria coquetió colos fogones y descubrió cuál yera la so auténtica vocación. Decidíu y con ganes, tres ser xefe de cocina en dellos restoranes de la capital asturiana, cambió'l so rumbu a “Quince Nudos” y “embarcóse” na so propia aventura, un modernu restorán con aires de tabierna marinera. Equí, día a día, amuesa la so visión de la vida al traviés de la gastronomía. Muestra de la “filosofía Lombán” son los sos platos que, con equilibriu, axunten frescor y anovación con alcordanza y raigaños.
- Xefe de partida na Más Barata.
- Xefe de cocina en Mater Asturias.
- Xefe de cocina en Llagar de Titi.
- Xefe de cocina y sociu en La Terraza de la Casona (Les Arriondes).
- Recomendaos en Guía Michelin en 2016.
- Recomendaos en Guía Repsol en 2016.
- Recomendaos en Guía Conde Nast Traveler en 2015 y 2016.
- Madrid Fusión 2015: nes 10 meyores arroceríes d'España, la primera fuera de Levante.
- Madrid Fusión 2016: 2u clasificáu na meyor croqueta d'España.
- Nos 10 meyores arroces d'España en ABC 2015.
- Finalista nel campeonatu d'Asturies de pinchos dende'l 2012 hasta 2016.
- 3u nel campeonatu d'Asturies de pinchos 2016.
- Finalista 2016 nel campeonatu d'España de tapes Marineres.
- Cursos de cocina pal Gobiernu del Principáu d'Asturies,
- Formación Gobiernu de Cantabria.
- Charres y Showcookings n'eventos como Madrid Fusión, y empreses privaes pa eventos Gastro.
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