• INICIU
  • //
  • EL FESTIVAL
  • //
  • PROGRAMA
sábado día 01

12:00 Apertura de puertes

RECINTO FERIAL

12:25 Inauguración GijónSeCome 2018

Bienvenida y visita al espaciu

RECINTO FERIAL

12:30 Degustación gratuita de bébores vexetales

Santal

Degustación gratuita de bébores vexetales Santal, na so stand na zona Market, mientres tol horariu d'apertura del festival.

ZONA MARKET

14:00 Firma de llibros col Dr. Ramón de Cangas

¡Come y ponte en forma! Desmontando los mitos de la nutrición deportiva

Llibru a la vienta na nuesa Gastro Llibrería.

GASTRO LIBRERíA

14:00 Cata de quesos artesanos "Llocos pol quesu"

Falar de quesos n'Asturies ye falar d'Aitor Vega.

Tastia una selección de quesos planiada y presentada pol mayor espertu en quesos d'Asturies.

ESPACIO IKEA 2

Taller rematáu

14:15 Show cooking al cargu de Frank Pérez

Formáu nel Celler de Can Roca de la mano de Joan Roca, preséntanos la so cocina en Salazogue Bistronomie.

"Tosta de bocarte marinado, con salmorejo, sobro pan de cristal y polvu d'aceituna negra"; " Hoxaldre de vieira, tallarines de calamar, papada a baxa temperatura y mueyu d'ostres"; "La nuesa versión d'un Fish and Chips, de cazón n'adobo, papiru de mazana asturiana, mayonesa de Kimchee y gelatina de sidra".

ESCENARIO MAHOU

15:45 Show cooking al cargu de Miguel Liboreiro

Cocina Mahou

ESCENARIO MAHOU

16:00 Degustación gratuita de cafés con lleche preparaos

Puleva

Degustación siguida de cafés con lleche de 16:00 a 17:30 hores.

ZONA MARKET

16:30 Master Class coctelería al cargu de Lolo Remeseiro

Royal Bliss de Coca-Cola

ROYAL BLISS, nueva marca de mixers de Coca-Cola; ufierta de la mano de Lolo Remeseiro, Brand Ambassador de la marca, un percorríu poles ocho referencies de la gama, esfrutando colos distintos arumes y matices qu'inspiren caúna de les creaciones.

Taller para mayores de 18 años.

Duración: 1 hora

ZONA MARKET

Taller rematáu

17:00 Show cooking al cargu de Fran Heras

Fusión de los placeres asturianos y catalanes: "dos tierres, dos llingües, dos cocines con un únicu diálogu, la gastronomía". Fran preséntanos el so proyectu más ilusionante "Mi Candelita".

ESCENARIO MAHOU

18:00 Degustación de batíos Puleva

Al cargu de la mascota Tido

Degustación gratuita y entrega de regalos siguida de 18:00 a 19:30 hores

RECINTO FERIAL

18:00 Presentación Axenda Gourmet 2019: 365 para comete'l mundu

Con recetes, eventos foodies, llibros, películes...

Pola compra d'esta axenda vas ayudar a recaldar fondos para los proyectos solidarios que la fundación Carlos Sanz desenvuelve n'España.

GASTRO LIBRERíA

18:15 Show cooking al cargu de Liset Rubio y Edén Jiménez

L'heriedu astur de Wellington

Chef y barista: unu de los meyores tándems de la cocina rexonal afayar el so Secretu a Voces

ESCENARIO MAHOU

18:30 Master Class coctelería al cargu de Lolo Remeseiro

Royal Bliss de Coca-Cola

ROYAL BLISS, nueva marca de mixers de Coca-Cola; ufierta de la mano de Lolo Remeseiro, Brand Ambassador de la marca, un percorríu poles ocho referencies de la gama, esfrutando colos distintos arumes y matices qu'inspiren caúna de les creaciones.

Taller para mayores de 18 años.

Duración: 1 hora

ZONA MARKET

Taller rematáu

19:00 Cata de quesos artesanos "Llocos pol quesu"

Falar de quesos n'Asturies ye falar d'Aitor Vega.

Tastia una selección de quesos planiada y presentada pol mayor espertu en quesos d'Asturies.

ESPACIO IKEA 2

Taller rematáu

19:00 Show cooking al cargu de Sebastián Simón

Finalista de diversos concursos como “Blogueros cocineros” de Moulinex y unu de los 10 blogues escoyíos por Enfemenino.com, Sebastián tráinos les meyores recetes colos productos de 'Érase Un Gourmet'

ESPACIO IKEA 1

19:30 Ponencia taller "Cena saludable pero organizadamente"

Juan Llorca, chef de la primer escuela con sellu ‘slow food’ d'España y ceador del movimientu #PorUnaEscuelaBienNutrida.

Un taller onde vamos ver cómo con bien pocos ingredientes, d'una manera entamada y cocinando solo un día, podemos tener resueltes les cenes.

ESCENARIO MAHOU

20:30 Cata de vinos "De la viticultura de precisión a los vinos naturales ¿La involución del vinu?"

Al cargu de Jesús González, sumiller de Coalla.

ESPACIO IKEA 2

Taller rematáu

21:00 Ponencia con degustación: "Pan y salú, un binomiu indixebrable"

Xavier Barriga, maestru panaderu.

Ponencia con degustación de distintes variedaes de panes.

ESCENARIO MAHOU

21:30 Cata de quesos artesanos "Llocos pol quesu"

Falar de quesos n'Asturies ye falar d'Aitor Vega.

Tastia una selección de quesos planiada y presentada pol mayor espertu en quesos d'Asturies.

ESPACIO IKEA 1

Taller rematáu

22:30 Zarru de puertes

RECINTO FERIAL

domingo día 02

12:00 Apertura de puertes

RECINTO FERIAL

12:30 Master Class coctelería al cargu de Lolo Remeseiro

Royal Bliss de Coca-Cola

ROYAL BLISS, nueva marca de mixers de Coca-Cola; ufierta de la mano de Lolo Remeseiro, Brand Ambassador de la marca, un percorríu poles ocho referencies de la gama, esfrutando colos distintos arumes y matices qu'inspiren caúna de les creaciones.

Taller para mayores de 18 años.

Duración: 1 hora

ZONA MARKET

Taller rematáu

12:30 Degustación gratuita de bébores vexetales

Santal

Degustación gratuita de bébores vexetales Santal, na so stand na zona Market, mientres tol horariu d'apertura del festival.

ZONA MARKET

12:30 Cata de vinos DOP Cangas

Un paséu pola tradición enolóxica de Cangas del Narcea

Empobinada pola presidenta de la D.O.P Cangas.

ESPACIO IKEA 2

Taller rematáu

13:45 Show cooking al cargu de Lara Rodríguez

Sorpreses monteses

Alumna aventayada de la cocina de Nacho Manzano, Lara preséntanos la so cocina más personal.

ESCENARIO MAHOU

14:00 Cata de quesos artesanos "Llocos pol quesu"

Falar de quesos n'Asturies ye falar d'Aitor Vega.

Tastia una selección de quesos planiada y presentada pol mayor espertu en quesos d'Asturies.

ESPACIO IKEA 2

Taller rematáu

16:00 Degustación gratuita de cafés con lleche preparaos

Puleva

Degustación siguida de cafés con lleche de 16:00 a 17:30 hores.

ZONA MARKET

16:15 Show cooking al cargu de Cefe Rodríguez

Lo meyor de la cocina del NH Collection Palaciu d'Avilés

ESCENARIO MAHOU

16:30 Master Class coctelería a cargo de Lolo Remeseiro

Master Class coctelería al cargu de Lolo Remeseiro

ROYAL BLISS, nueva marca de mixers de Coca-Cola; ufierta de la mano de Lolo Remeseiro, Brand Ambassador de la marca, un percorríu poles ocho referencies de la gama, esfrutando colos distintos arumes y matices qu'inspiren caúna de les creaciones.

Taller para mayores de 18 años.

Duración: 1 hora

ZONA MARKET

Taller rematáu

17:00 Firma de libro "Delicies para sosprender"

Pamela Sánchez, de Quiero CupCakes, blog español de repostería más siguíu.

100 esquisites recetes para preparar tartes, cupcakes y dulces ideales para cualquier ocasión.

De vienta na nuesa Gastro Llibrería

GASTRO LIBRERíA

17:30 Ponencia-debate: Maridaje, ¿sí o no?

¿Ye'l maridaje una bona opción para los menús degustación?

Intervienen: Marcos Morán (Casa Gerardo), Juan Luís García (Sumiller de Casa Marcial), Ramón Coalla (Coalla Gourmet), David Castañón (Les Fartures), Rodrigo Roza (La Taberna del Zurdo y 11 Guajes).

ESCENARIO MAHOU

18:00 Firma de llibros con José Antonio Fidalgo

Recetes para amar Asturies

El llibru pretende gustar a cualquier tipu de llector, el que cocina, el primerizu y el que solo quier saber un pocu más sobro estos platos con tanta hestoria. Porque nesta publicación hai recetes, pero tamién testos introductorios y comentarios qu'espliquen la evolución de la culinaria del Principáu.

GASTRO LIBRERíA

18:00 Degustación de batíos Puleva

Al cargu de la mascota Tido

Degustación gratuita y entrega de regalos siguida de 18:00 a 19:30 hores

RECINTO FERIAL

18:45 Show cooking al cargu de Lucía Freitas

Cocina Mahou

ESCENARIO MAHOU

19:00 Firma de libros con David Castañón - Les Fartures

Les Fartures o ónde comer bien n'Asturies: Con restoranes, recetes y farturrutas

Empón ilustrada de que da una visión de la cocina asturiana al traviés de los sos restoranes, llagares, chigres y cases de comíes.

GASTRO LIBRERíA

19:30 Cena cocktail A22Manos

Sol sellu A 22 manos, probablemente la propuesta más innovadora de l'actual escena gastronómica asturiana, los cocineros Pablo Pérez, Mariano Mier, Borja Alcázar, Diego García, Luis Menéndez, Jhonatan González, Carlos Gallego y Michel López ufierten una cena única, con maridaje, cóctel y bona música. Una ocasión irrepetible para probar, al traviés d'un conceutu global, la ufierta gastronómica de les mayores promeses de la gastronomía asturiana. Cocineros que marquen la diferencia na rexón; amás, por una bona causa. Los fondos d'esti eventu van sirvir para financiar la gala A22Manos que se va celebrar en Xixón en 2019 y que tien como finalidá'l sofitu a una causa benéfica.

¡Nun pierdas esta ocasión única!

ESPACIO IKEA 3

Taller rematáu

20:00 Show cooking al cargu de Félix Martínez - El Foralín

Abodos marinados, intensidá de sabores

ESCENARIO MAHOU

21:00 Zarru de puertes

RECINTO FERIAL

12:00 Apertura de puertes

RECINTO FERIAL

12:25 Inauguración GijónSeCome 2018

Bienvenida y visita al espaciu

RECINTO FERIAL

12:30 Degustación gratuita de bébores vexetales

Santal

Degustación gratuita de bébores vexetales Santal, na so stand na zona Market, mientres tol horariu d'apertura del festival.

ZONA MARKET

14:00 Firma de llibros col Dr. Ramón de Cangas

¡Come y ponte en forma! Desmontando los mitos de la nutrición deportiva

Llibru a la vienta na nuesa Gastro Llibrería.

GASTRO LIBRERíA

14:00 Cata de quesos artesanos "Llocos pol quesu"

Falar de quesos n'Asturies ye falar d'Aitor Vega.

Tastia una selección de quesos planiada y presentada pol mayor espertu en quesos d'Asturies.

ESPACIO IKEA 2

Taller rematáu

14:15 Show cooking al cargu de Frank Pérez

Formáu nel Celler de Can Roca de la mano de Joan Roca, preséntanos la so cocina en Salazogue Bistronomie.

"Tosta de bocarte marinado, con salmorejo, sobro pan de cristal y polvu d'aceituna negra"; " Hoxaldre de vieira, tallarines de calamar, papada a baxa temperatura y mueyu d'ostres"; "La nuesa versión d'un Fish and Chips, de cazón n'adobo, papiru de mazana asturiana, mayonesa de Kimchee y gelatina de sidra".

ESCENARIO MAHOU

15:45 Show cooking al cargu de Miguel Liboreiro

Cocina Mahou

ESCENARIO MAHOU

16:00 Degustación gratuita de cafés con lleche preparaos

Puleva

Degustación siguida de cafés con lleche de 16:00 a 17:30 hores.

ZONA MARKET

16:30 Master Class coctelería al cargu de Lolo Remeseiro

Royal Bliss de Coca-Cola

ROYAL BLISS, nueva marca de mixers de Coca-Cola; ufierta de la mano de Lolo Remeseiro, Brand Ambassador de la marca, un percorríu poles ocho referencies de la gama, esfrutando colos distintos arumes y matices qu'inspiren caúna de les creaciones.

Taller para mayores de 18 años.

Duración: 1 hora

ZONA MARKET

Taller rematáu

17:00 Show cooking al cargu de Fran Heras

Fusión de los placeres asturianos y catalanes: "dos tierres, dos llingües, dos cocines con un únicu diálogu, la gastronomía". Fran preséntanos el so proyectu más ilusionante "Mi Candelita".

ESCENARIO MAHOU

18:00 Degustación de batíos Puleva

Al cargu de la mascota Tido

Degustación gratuita y entrega de regalos siguida de 18:00 a 19:30 hores

RECINTO FERIAL

18:00 Presentación Axenda Gourmet 2019: 365 para comete'l mundu

Con recetes, eventos foodies, llibros, películes...

Pola compra d'esta axenda vas ayudar a recaldar fondos para los proyectos solidarios que la fundación Carlos Sanz desenvuelve n'España.

GASTRO LIBRERíA

18:15 Show cooking al cargu de Liset Rubio y Edén Jiménez

L'heriedu astur de Wellington

Chef y barista: unu de los meyores tándems de la cocina rexonal afayar el so Secretu a Voces

ESCENARIO MAHOU

18:30 Master Class coctelería al cargu de Lolo Remeseiro

Royal Bliss de Coca-Cola

ROYAL BLISS, nueva marca de mixers de Coca-Cola; ufierta de la mano de Lolo Remeseiro, Brand Ambassador de la marca, un percorríu poles ocho referencies de la gama, esfrutando colos distintos arumes y matices qu'inspiren caúna de les creaciones.

Taller para mayores de 18 años.

Duración: 1 hora

ZONA MARKET

Taller rematáu

19:00 Cata de quesos artesanos "Llocos pol quesu"

Falar de quesos n'Asturies ye falar d'Aitor Vega.

Tastia una selección de quesos planiada y presentada pol mayor espertu en quesos d'Asturies.

ESPACIO IKEA 2

Taller rematáu

19:00 Show cooking al cargu de Sebastián Simón

Finalista de diversos concursos como “Blogueros cocineros” de Moulinex y unu de los 10 blogues escoyíos por Enfemenino.com, Sebastián tráinos les meyores recetes colos productos de 'Érase Un Gourmet'

ESPACIO IKEA 1

19:30 Ponencia taller "Cena saludable pero organizadamente"

Juan Llorca, chef de la primer escuela con sellu ‘slow food’ d'España y ceador del movimientu #PorUnaEscuelaBienNutrida.

Un taller onde vamos ver cómo con bien pocos ingredientes, d'una manera entamada y cocinando solo un día, podemos tener resueltes les cenes.

ESCENARIO MAHOU

20:30 Cata de vinos "De la viticultura de precisión a los vinos naturales ¿La involución del vinu?"

Al cargu de Jesús González, sumiller de Coalla.

ESPACIO IKEA 2

Taller rematáu

21:00 Ponencia con degustación: "Pan y salú, un binomiu indixebrable"

Xavier Barriga, maestru panaderu.

Ponencia con degustación de distintes variedaes de panes.

ESCENARIO MAHOU

21:30 Cata de quesos artesanos "Llocos pol quesu"

Falar de quesos n'Asturies ye falar d'Aitor Vega.

Tastia una selección de quesos planiada y presentada pol mayor espertu en quesos d'Asturies.

ESPACIO IKEA 1

Taller rematáu

22:30 Zarru de puertes

RECINTO FERIAL

12:00 Apertura de puertes

RECINTO FERIAL

12:30 Master Class coctelería al cargu de Lolo Remeseiro

Royal Bliss de Coca-Cola

ROYAL BLISS, nueva marca de mixers de Coca-Cola; ufierta de la mano de Lolo Remeseiro, Brand Ambassador de la marca, un percorríu poles ocho referencies de la gama, esfrutando colos distintos arumes y matices qu'inspiren caúna de les creaciones.

Taller para mayores de 18 años.

Duración: 1 hora

ZONA MARKET

Taller rematáu

12:30 Degustación gratuita de bébores vexetales

Santal

Degustación gratuita de bébores vexetales Santal, na so stand na zona Market, mientres tol horariu d'apertura del festival.

ZONA MARKET

12:30 Cata de vinos DOP Cangas

Un paséu pola tradición enolóxica de Cangas del Narcea

Empobinada pola presidenta de la D.O.P Cangas.

ESPACIO IKEA 2

Taller rematáu

13:45 Show cooking al cargu de Lara Rodríguez

Sorpreses monteses

Alumna aventayada de la cocina de Nacho Manzano, Lara preséntanos la so cocina más personal.

ESCENARIO MAHOU

14:00 Cata de quesos artesanos "Llocos pol quesu"

Falar de quesos n'Asturies ye falar d'Aitor Vega.

Tastia una selección de quesos planiada y presentada pol mayor espertu en quesos d'Asturies.

ESPACIO IKEA 2

Taller rematáu

16:00 Degustación gratuita de cafés con lleche preparaos

Puleva

Degustación siguida de cafés con lleche de 16:00 a 17:30 hores.

ZONA MARKET

16:15 Show cooking al cargu de Cefe Rodríguez

Lo meyor de la cocina del NH Collection Palaciu d'Avilés

ESCENARIO MAHOU

16:30 Master Class coctelería a cargo de Lolo Remeseiro

Master Class coctelería al cargu de Lolo Remeseiro

ROYAL BLISS, nueva marca de mixers de Coca-Cola; ufierta de la mano de Lolo Remeseiro, Brand Ambassador de la marca, un percorríu poles ocho referencies de la gama, esfrutando colos distintos arumes y matices qu'inspiren caúna de les creaciones.

Taller para mayores de 18 años.

Duración: 1 hora

ZONA MARKET

Taller rematáu

17:00 Firma de libro "Delicies para sosprender"

Pamela Sánchez, de Quiero CupCakes, blog español de repostería más siguíu.

100 esquisites recetes para preparar tartes, cupcakes y dulces ideales para cualquier ocasión.

De vienta na nuesa Gastro Llibrería

GASTRO LIBRERíA

17:30 Ponencia-debate: Maridaje, ¿sí o no?

¿Ye'l maridaje una bona opción para los menús degustación?

Intervienen: Marcos Morán (Casa Gerardo), Juan Luís García (Sumiller de Casa Marcial), Ramón Coalla (Coalla Gourmet), David Castañón (Les Fartures), Rodrigo Roza (La Taberna del Zurdo y 11 Guajes).

ESCENARIO MAHOU

18:00 Firma de llibros con José Antonio Fidalgo

Recetes para amar Asturies

El llibru pretende gustar a cualquier tipu de llector, el que cocina, el primerizu y el que solo quier saber un pocu más sobro estos platos con tanta hestoria. Porque nesta publicación hai recetes, pero tamién testos introductorios y comentarios qu'espliquen la evolución de la culinaria del Principáu.

GASTRO LIBRERíA

18:00 Degustación de batíos Puleva

Al cargu de la mascota Tido

Degustación gratuita y entrega de regalos siguida de 18:00 a 19:30 hores

RECINTO FERIAL

18:45 Show cooking al cargu de Lucía Freitas

Cocina Mahou

ESCENARIO MAHOU

19:00 Firma de libros con David Castañón - Les Fartures

Les Fartures o ónde comer bien n'Asturies: Con restoranes, recetes y farturrutas

Empón ilustrada de que da una visión de la cocina asturiana al traviés de los sos restoranes, llagares, chigres y cases de comíes.

GASTRO LIBRERíA

19:30 Cena cocktail A22Manos

Sol sellu A 22 manos, probablemente la propuesta más innovadora de l'actual escena gastronómica asturiana, los cocineros Pablo Pérez, Mariano Mier, Borja Alcázar, Diego García, Luis Menéndez, Jhonatan González, Carlos Gallego y Michel López ufierten una cena única, con maridaje, cóctel y bona música. Una ocasión irrepetible para probar, al traviés d'un conceutu global, la ufierta gastronómica de les mayores promeses de la gastronomía asturiana. Cocineros que marquen la diferencia na rexón; amás, por una bona causa. Los fondos d'esti eventu van sirvir para financiar la gala A22Manos que se va celebrar en Xixón en 2019 y que tien como finalidá'l sofitu a una causa benéfica.

¡Nun pierdas esta ocasión única!

ESPACIO IKEA 3

Taller rematáu

20:00 Show cooking al cargu de Félix Martínez - El Foralín

Abodos marinados, intensidá de sabores

ESCENARIO MAHOU

21:00 Zarru de puertes

RECINTO FERIAL

mg.lab 2017